Financiën

Wat kost een uitvaart? Het is een vraag die vaak gesteld wordt, maar waarop niet eenvoudig antwoord te geven is. Immers de persoonlijke wensen zijn van grote invloed op de totale kosten. Maar bijvoorbeeld ook of er honderd gasten worden verwacht of dat het afscheid in de beslotenheid van het gezin plaatsvindt.

Wij vinden het echter belangrijk om transparant te zijn in de kosten. Zodra alle wensen rondom het afscheid bekend zijn ontvangt u van ons een overzicht en nemen wij de te verwachten kosten die gepaard gaan met de uitvaart persoonlijk met u door.

Verzekeringen

Welke uitvaartverzekering u ook heeft, Hét Uitvaart Team helpt u bij de crematie of begrafenis. Wij werken samen met alle verzekeringsmaatschappijen. Ook wanneer u lid bent van de plaatselijke vereniging kunt u gebruik maken van onze diensten.

Voordat u van ons het overzicht van de te verwachten kosten ontvangt is er met een eventuele uitvaartverzekering al contact gelegd. Hiermee wordt inzichtelijk welke kosten vanuit een verzekering worden vergoed.

U bent vrij in de keuze van de uitvaartonderneming. Ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft bij een verzekeringsmaatschappij. Veel nabestaanden denken dat zij verplicht zijn om in zee te gaan met een uitvaartverzorger die aangesloten is bij hun eigen uitvaartverzekering. Dit is een misverstand. U bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer, ongeacht waar u verzekerd bent. Wij nemen contact op met de verzekeraar, melden het overlijden en informeren u over de uitkering.