Uitvaart

In de dagen na een overlijden komt er veel op u af. U wilt ruimte geven aan uw gevoelens en emoties, terwijl er tegelijkertijd veel georganiseerd moet worden. Hét Uitvaart Team helpt u bij het maken van keuzes. Wij kunnen zorg uit handen nemen door onder andere het regelen van praktische zaken. Mede hierdoor krijgt u alle tijd, rust en ruimte om op eigen wijze afscheid te nemen.

Voorbespreken uitvaartwensen

Steeds meer mensen willen tijdens het leven de wensen voor hun afscheid bespreken en vastleggen. Hét Uitvaart Team gaat hierover graag vrijblijvend met u in gesprek. We bespreken de mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen in alle rust. U ontvangt vervolgens van ons een overzicht van de wensen die u heeft benoemd voor uw afscheid en een overzicht van de te verwachten kosten.

We zijn graag uw gesprekspartner als het gaat om uw uitvaart. Er is meer mogelijk dan koffie en cake, een zwarte rouwauto en een hoge hoed. Laat u inspireren en laat uw afscheid een spiegel van uw leven zijn.

Uw eigen afscheid bespreken doet u niet zomaar. Wanneer u het lastig vindt om dit persoonlijk met ons te bespreken bieden wij u de mogelijkheid om uw laatste wensen vast te leggen in het wensenboekje van Hét Uitvaart Team. Bewaar dit document bij uw belangrijke papieren en breng een naaste hiervan indien gewenst op de hoogte.

Begrafenis

Eén van de eerste keuzes die gemaakt moet worden na een overlijden is de keuze voor begraven of cremeren. Er zijn verschillende begraafplaatsen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen. Voorbeelden hiervan zijn een natuurbegraafplaats en een kerkelijke begraafplaats. Tevens zijn er verschillende soorten graven. U kunt kiezen voor een algemeen graf, een enkel of dubbel ‘eigen’ huurgraf/koopgraf.

Vaak wordt voorafgaande aan een begrafenis een afscheidsbijeenkomst gehouden. Een samenzijn in een kerk of aula, of op een zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld uw eigen tuin of in uw favoriete restaurant. Vervolgens wordt de kist naar het graf begeleid. Het kan heel mooi en troostend zijn om zélf uw dierbare naar het graf te dragen. Natuurlijk kan dit ook door professionele dragers gedaan worden. Een begrafenis kan plaatsvinden in een intieme setting, met enkel de naasten of openbaar waar alle aanwezigen worden uitgenodigd om de begraving bij te wonen.

Crematie

Steeds vaker kiezen mensen voor een crematie. Als u voor cremeren kiest bepaalt u zelf waar de crematieplechtigheid plaatsvindt. Dit kan in de aula van het crematorium zijn of op een zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld uw eigen tuin of een favoriet restaurant. Het is fijn om bij het leven van uw dierbare stil te staan met mooie woorden, muziek en wellicht foto’s of film.

U maakt zelf de keuze over de asbestemming. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. U kunt denken aan het bewaren van de as in een urn, het uitstrooien van de as of een blijvende herinnering in de vorm van een sieraad. Hét Uitvaart Team informeert u graag over de mogelijkheden.

Condoleance

Een condoleance is voor familie, vrienden, kennissen en collega’s een mooi moment om persoonlijk steun te betuigen aan de nabestaanden. Voor hen is het tevens een vorm van rouwverwerking. Een condoleance vindt veelal plaats op de dag voorafgaand aan de uitvaart, maar ook wel op de dag van de uitvaart zelf. Een condoleance kan plaatsvinden op de plek waar de overledene is opgebaard, bijvoorbeeld thuis, maar ook op de locatie waar het afscheid plaatsvindt. Hét Uitvaart Team geeft samen met u vorm aan de mogelijkheid voor de mensen om nog een laatste keer afscheid te nemen.